S.S.S.

SÖYLEŞİLER, GÖSTERİMLER, ETKİNLİKLER

Mithat Alam Film Merkezi’nde (MAFM) gerçekleştirilen film gösterimi ve söyleşilere nasıl katılabilirim, katılmak için bir ücret ödemem gerekli mi?
MAFM’de gerçekleştirilen tüm film gösterimi ve söyleşiler ücretsizdir. Ancak özellikle söyleşi günleri oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak sinema salonu yer kartı almak yararlı olacaktır. Her söyleşinin kartları söyleşi günü saat 09:00’dan itibaren MAFM ön bürodan temin edilebilir. Bu kartlar numarasız ve ücretsiz olup kartı sahibine kartı olmayanlardan daha önce salona girme ve oturabilme kolaylığı sağlamaktadır.

Merkezde gerçekleştirilen bir söyleşiyi kaçırdım. Ne yapabilirim?
MAFM’de Sinefil programı kapsamında gerçekleştirilen söyleşiler DVD olarak MAFM arşivinde bulunmaktadır. Bu DVD’ler televizyon odasında izlenebilirler. Ayrıca merkezde gerçekleşen söyleşiler her senenin sonunda Sinema Söyleşileri kitabı olarak basılmaktadır. Bu kitaplar ücret karşılığı olarak ön bürodan temin edilebilir.

MAFM’nde gerçekleşecek etkinliklere dair güncellenmiş ve detaylı bilgiyi nasıl edinebilirim?
MAFM’nde gerçekleşecek her türlü film gösterimi, söyleşi, panel, atölye alışması ve çalışma grupları toplantısı bilgileri ana sayfada yer alan etkinlik takviminden ve duyurular bölümünden takip edilebilir. Ayrıca her okul dönemi ikişer kere ve yaz döneminde bir kere olmak üzere düzenli yayın yapan öğrenci dergisi Sinefil MAFM’deki etkinlikler hakkında bilgi almanız için iyi bir kaynaktır

SİNEFİL

Sinefil nedir? Sinefil’de yazar olmak için ne yapmam gerekli?
Sinefil, içerikten tasarıma kadar gönüllüler tarafından hazırlanan ve MAFM’nin gösterim ve söyleşi programıyla ilgili yazılara yer veren bir dergidir. Yılda 5 kez yayınlanan Sinefil’e dileyen her Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yazar olabilir. İsteğinizi belirten bir maili, örnek bir yazınızla birlikte Sinefil editörlerine iletmeniz gerekmektedir. Daha detayla bilgi için tıklayınız.

FİLM ARŞİVİ

MAFM arşivinin kullanım kuralları nelerdir?
MAFM arşivi Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, öğretim üyelerine, diğer üniversitelerin sinema bölümlerinde eğitim alan öğrencilere ve sinema araştırmacılarına açıktır.
MAFM arşivini kullanabilmek için MAFM’ye üye olmak ve 25,00.- YTL depozito ücreti yatırmak gerekmektedir.
Video arşivi üyelik işlemine son vermek isteyenlerin depozitoları dönem sonunda iade edilir.
Her DVD (ve videokaset) en fazla 2 gece için kiralanabilir. Film alıp verme işlemleri her gün saat 14:00 – 17:00 arası yapılır. Cuma günü ödünç alınan kasetlerin son teslim zamanı takip eden Pazartesi günüdür.
Her bir üye arşivden bir defada en fazla 2 film ödünç alabilir.
İadenin gecikmesi durumunda geç kalınan her gün için film başına 1,00- YTL para cezası uygulanacaktır.
Filmlerin kaybolması ya da hasar görmesi durumunda 25,00- YTL’lik depozito ücreti devreye girecektir.
Çıkartmış olduğu filmleri (en az) 15 gün gecikmeyle iade edenler bir yarıyıl dönemi boyunca arşivden faydalanamayacaklardır.
Çıkartmış olduğu filmleri ayrı yarıyıl dönemi boyunca hiç iade etmeyenler Arşivi kullanma haklarını kaybedeceklerdir.

ÜYELİK

MAFM’ye kimler üye olabilir? Nasıl üye olabilirim?
MAFM’ye Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri, diğer üniversitelerin sinema bölümlerinde eğitim alan öğrenciler ve sinema araştırmacıları üye olabilirler. Üyelik formu için tıklayınız.

FİLM İZLEME ODASI

Film İzleme Odası kullanım kuralları nelerdir?
MAFM’nin giriş katında bulunan film izleme odası hafta içi her gün 5 seans olmak üzere, ücretsiz olarak kullanılmaktadır. Film izlemek için ön büro personeline rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.
Rezervasyonlar film izleme gününden en erken iki hafta öncesine kadar yapılabilir. Üyeler her hafta için yalnızca bir rezervasyon yapabilirler.
Film izleme odasında dört kişiye kadar birlikte film izlenebilir.
Hafta içi günler rezerve edileblecek zaman aralıkları:
1) 10:00 2) 12:30 3) 14:30 4) 17:30 5) 19:30
Odayı kullanan izleyiciler filmlerinin süre olarak bu zaman aralıklarını gözönünde bulundurarak seçmelidirler.
Rezervasyon yaptırmış kişinin gecikmesi halinde 10 dakika beklenir ve sonra rezervasyonu otomatik olarak iptal edilir.
Rezervasyonlarını iptal ettirmek isteyenlerin MAFM’ne en az bir saat önce haber vermesi gerekmektedir.

Rezervasyonu olmayan öğrenci izlemek istediği saatte TV Odası başkası tarafından rezerve edilmemişse film izleyebilir. 
Merkez Arşivi’nin zenginleştirilmesine yönelik yapılan kaset ve DVD çekimlerinin görüntü kalitesini olumsuz yönde etkilemesinden dolayı TV odasına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Telefonların kapatılarak ön ofis personeline teslim edilmesi gerekmektedir.
Rezervasyon için kullanıcıların ön büro personeline MAFM üyelik numaralarını, izlemek istedikleri filmin kodunu, ismini ve yönetmen bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır.
Film izleme odasına yiyecek ve içecekle girilmesi kesinlikle yasaktır.

KISA FİLM DESTEĞİ

Kısa film çekmek istiyorum. MAFM bana nasıl destek oluyor? Uymam gereken prosedür nedir?
Film Merkezi’ne başvuran belgesel ve kısa film projeleri konu ve biçim itibariyle değerlendirildikten sonra desteklenmesi karar verilen projelerin ihtiyaçlarına ve Merkez’in uygunluğuna göre kamera ve/veya kurgu ekipmanlarını kullanma imkanı sağlanmaktadır. MAFM’nden alabileceğiniz teknik destek konusunda detaylı bilgi ve gerekli belgeler için tıklayınız.

ÖĞRENCİ GRUPLARI

Merkez bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci çalışma grupları neler? Ben de katılabilir miyim?
MAFM’ndeki tüm çalışma grupları, gönüllü öğrencilerin katılımıyla yürütülmektedir. ‘Kısa Film ve Belgesel Grubu’, ‘Stop-Motion Grubu’ ve ‘Görme Engelliler için Sesli Betimleme Grubu’ gibi öğrenci grupları fikir aşamasından üretim aşamasına kadar amatör bir ruhla çalışmakta ve profesyonel eserler ortaya çıkartmaktadırlar. Belirtilen bu çalışma gruplarına dahil olmak için her grubun koordinatörüne e-mail ile başvurmak yeterlidir. Koordinatörlerin kontak bilgileri için tıklayınız.

 

Burada yanıtınızı bulamadığınız soruları filmcenter@boun.edu.tr adresine e-posta atarak veya şahsen Mithat Alam Film Merkezi’ne gelerek sorabilirsiniz.